Implementació DXP Claudio Galeno: Un camí cap a l'excel·lència i la innovació

Implementació i migració SEO amb Ibexa DXP

 • Data: febrer 2023 
 • Client: Claudio Galeno 
 • Serveis: Desenvolupament web, Consultoria Estratègica 

Claudio Galeno: Ajudant els futurs professionals sanitaris a resoldre els desafiaments del mercat laboral 

El centre de Formació Professional Claudio Galeno és una institució educativa, dedicada a la formació de professionals sanitaris. Ofereix cicles de grau mitjà i superior de formació professional sanitària, tant en modalitat presencial com a distància. Compta actualment amb 9 centres distribuïts en diferents ciutats d'Espanya com Madrid, Barcelona, Sevilla, Múrcia i València, amb més de 30.000 alumnes i més de 1.500 convenis amb empreses líders en el sector sanitari i educatiu. Claudio Galeno compta amb 90% d'ocupabilitat i una borsa d'ocupació pròpia. 

El context del projecte 

Amb l'objectiu de dirigir la institució pel camí de l'excel·lència, la solidesa i la innovació; Claudio Galeno va iniciar a inicis de 2023 un procés de "rebuild" complet de la seva presència a Internet, al costat de l'actualització de la seva imatge corporativa. 

Els 7 Reptes del Projecte 

Integració multisite corporativa com a base de l'escalabilitat de negoci  

Els nous requeriments d'integració corporativa, juntament amb la necessitat de llançar diferents projectes en molt poc temps, requereix una plataforma que permeti la integració multisite. El projecte digital Claudio Galeno ha passat de ser una plataforma aïllada a formar part d'una sola instància corporativa que comparteix i mutualitza funcionalitats i recursos. Claudio Galeno s'ha integrat dins de la plataforma Ibexa del Grup Educatiu de la Universitat Alfons X. El projecte ha agrupat allotjament i funcionalitats per a necessitats comunes en l'àmbit formatiu. Tot això sense sacrificar ni una mica, la personalització requerida per al projecte.  

Una experiència editorial flexible i optimitzada a la conversió 

Una de les necessitats més acuciants dels equips de màrqueting i contingut és la flexibilitat. Una conversió eficient requereix alliberar la creativitat de les campanyes, organitzar Landing Pages en minuts i sobretot, no dependre dels equips tècnics en les operacions diàries. En el projecte Claudio Galeno hem implementat més de 30 mòduls configurables, que es poden utilitzar i combinar a voluntat en un senzill creador de pàgines. Tan simple com deixar anar i arrossegar els mòduls, per combinar-los al teu gust a la pàgina. 

Alt compliment dels estàndards SEO i rendiment 

Tots els estudis sobre conversió destaquen la importància del posicionament SEO i la seva estreta relació amb la conversió. El Projecte de Claudio Galeno partia d'unes plantilles gràfiques estàndard de molt difícil optimització SEO i limitades en rendiment. El nou projecte compta amb plantilles totalment personalitzades, que permeten un alt compliment dels estàndards SEO i performance. 

Una experiència de Client sense fricció 

L'orquestració de diferents tecnologies en una solució d'experiència digital, pot portar-nos a situacions de sitja que dificultin l'escalabilitat del negoci. El projecte de Claudio Galeno ha integrat dues tecnologies "Best of breed" com són Ibexa i Salesforce. La integració del DXP i el CRM permet una gestió del funnel ràpida i eficaç. Gràcies a aquesta integració, els equips de màrqueting, contingut i vendes treballen tots a una per millorar la conversió i el Visitor Journey. 

Un desenvolupament modern robust i auditat  

La situació del codi en l'anterior projecte no facilitava l'evolució del negoci. Existia codi legacy i el deute tècnic no permetia donar velocitat al desenvolupament. El nou projecte s'ha reescrit utilitzant les millors pràctiques de Symfony i els consells del seu fabricant Sensiolabs. El nostre partnership amb ells ens ha permès desplegar un desenvolupament modern segur i auditat.

Un allotjament de valor afegit 

A Claudio Galeno hem creat un projecte que és capaç d'aprofitar tots els avantatges d'una plataforma PaaS i per tant sumar des de l'allotjament.  

Amb Ibexa Cloud podem generar totes les branques necessàries per validar amb el client, tenim un sistema de CD-CI a la nostra disposició i una completa suite d'observabilitat que ens permet anticipar possibles problemes de rendiment.

Metodologia Agile per a un Time to Market exigent  

Un rebuild total del projecte executat en tres mesos requereix la posada en marxa d'una metodologia agili molt acurada.  

“Haver arribat aquí ha estat fruit d'una perfecta coordinació de desenes de professionals amb un objectiu comú, treballant amb metodologies agili, i amb molta flexibilitat, comprensió dels temps i tasques i amb un focus molt clar per posar al lloc que es mereix a la formació professional FP”

La Solució d'Infinitum Digital

 • El projecte s'inicia el desembre de 2022  
 • Es realitzen les maquetes HTML responsive  
 • Es defineixen i programen els mòduls personalitzats de continguts del Page Builder  
 • Es programa i integra el sistema de captació de leads i la seva connexió amb Salesforce  
 • S'executa la migració SEO i de continguts 
 • S'implementen els DataLayer personalitzats per a Google Tag Manager i Analytics 4 
 • Es configura OneTrust per a la gestió de cookies i el compliment legal de la RGPD  
 • El febrer de 2023 (3 mesos després) es completa el projecte