L'ardu camí cap a la certificació Symfony

La certificació de Symfony de SensioLabs, ja és a INFINITUM DIGITAL 

Com ja expliquem en aquest post, Infinitum Digital s'ha unit a l'ecosistema de partners de Sensiolabs per oferir serveis d'alt valor afegit basats en Symfony. 

Avui parlem amb Xavi Heras i Roberto Pérez, dues figures clau en aquest partenariat, després de superar l'exigent certificació Symfony de SensioLabs. Els nostres companys comparteixen la seva experiència a SensioLabs University i les implicacions directes que suposa per a ells i altres membres de l'equip, els nous coneixements adquirits. 

“A Infinitum Digital tenim una màxima: "En acabar la setmana hem de tenir la sensació que hem avançat com a professionals i com a equip", això ens guia i ens motiva”. 

Com ha estat la vostra experiència a SensioLabs University? 

Xavi: Ha suposat tot un repte per a tots dos. Compaginar el teu dia a dia a la feina amb una formació de molt alt nivell d'exigent com la que imparteix SensioLabs University ha estat complex. 

En paral·lel amb les classes setmanals, havíem de realitzar un test diari de 20 preguntes que requerien un profund estudi previ, fins i tot encara que tinguéssim experiència prèvia a Symfony. En finalitzar-ho, t'inclouen enllaços recomanats a la documentació relacionada per continuar aprofundint. 

Quina sensació de progrés teniu durant la formació? 

Roberto: Absoluta i senzilla. SensioLabs University té una estructura molt ben definida, amb un sistema de puntuació en temps real i nombrosa documentació per consultar. A mesura que avançàvem, percebíem un major control sobre els projectes i els conflictes tècnics. L'aplicació del que apreníem, tenia una repercussió directa sobre els nostres projectes actius. 

Gràcies a la metodologia formativa i al sistema d'avaluació de SensioLabs University, podíem conèixer amb certa precisió el nostre nivell de coneixement en les diferents àrees: HTTP, PHP, seguretat, automatització de proves, validació de dades, dependències, la consola, etc. 

De quina manera heu aplicat aquests nous coneixements als vostres projectes?  

Xavi: Com abans indicava el Roberto, ara tenim un major control dels projectes, coneixem nous components de Symfony, tenim menor dependència d'elements externs a Symfony i una major flexibilitat per assolir objectius i solucions. 

Roberto: Tenim més seguretat en executar i planificar projectes amb Symfony. La certificació ens ha aportat estructuració, bones pràctiques, estandardització de processos... tot això combinat, fa la nostra feina i la coordinació amb altres companys més fàcil de gestionar i executar. 

Tot i que la certificació ha començat amb nosaltres dos, tot l'equip s'està beneficiant dels coneixements, metodologies i eines que hem obtingut durant la formació. 

Ara som més independents i resolutius, generem més idees per resoldre tasques. 

Quins són els següents passos? 

La filosofia d'INFINITUM DIGITAL es basa en la formació contínua, així que obtenir aquesta certificació és un pas més en el camí. Ara estem transmetent tot l'après a la resta de companys i ajudant-los a fer més fàcil la seva certificació. 

Ara tenim una menor dependència de frameworks o eines externes a Symfony, exprimim millor les possibilitats natives de Symfony i això repercuteix en una major velocitat a tots els nivells: gestió, desenvolupament, rendiment, fiabilitat, lliuraments, revisions, etc. 

Des de fa uns mesos, estem explorant i aplicant les possibilitats de Sylius, un framework de codi obert basat en Symfony, amb molt bons resultats de rendiment. 

Què ha suposat per a vosaltres treballar amb Symfony?  

Roberto: En això no hi ha dubte. El que abans requeria 20 línies de codi a PHP, a Symfony ho pots fer en 3. És més còmode de gestionar, de desenvolupar, més flexible, segur i eficient.  

 “Agraeixo personalment a Xavi i Roberto l'esforç realitzat i l'impacte positiu que ha tingut la seva certificació. Ells són el mascaró de proa de l'ecosistema Symfony a casa nostra i estic convençut que d'altres han de seguir el seu camí. El seu esforç està totalment alineat amb la nostra voluntat de millorar dia a dia la qualitat dels projectes que oferim als nostres clients”. 

Alex Net - CEO d'Infinitum Digital