Infinitum Digital & Platform.sh: To PaaS or not to PaaS

Per tal de millorar el TCO i el Time to Market dels nostres clients, Infinitum Digital suma un nou membre en el seu ecosistema com a Agency Partner de Platform.sh, un servei PaaS líder en hosting i fluxos de treball per a agències de desenvolupament d'aplicacions web. 

Què és Platform.sh?

Fundada el 2010 per Frédéric Plais (CEO), Damien Tournoud (CTO) i Ori Pekelman, Platform.sh ofereix una potent i escalable infraestructura PaaS de desenvolupament d'aplicacions web, amb suport per a més de 100 frameworks de desenvolupament web i fins a 14 llenguatges de programació com PHP, Java, Node.js, Python, Golang, Ruby, Drupal, WordPress, Symfony, Django, React i Angular. 

Amb més de 400 empleats en 38 països i 21 fusos horaris, Platform.sh ofereix accés 24/7 a personal tècnic i enginyers per ajudar a resoldre qualsevol incidència que sorgeixi, brindant tranquil·litat al nostre equip i clients, especialment per a projectes altament exigents.  

Què significa PaaS (Platform As A Service) i quins avantatges aporta als nostres clients? 

PaaS (Platform As A Service) és un servei basat en el núvol que elimina la necessitat de preocupar-se pels costos, configuració i manteniment dels servidors web. Una cosa que simplifica considerablement un projecte online, reduint els costos i temps de desenvolupament. 

A més del suport 24x7, Platform.sh ofereix temps de resposta garantits, una CDN gestionada globalment i un SLA de fins al 99,99 %. 

En què es diferencia una infraestructrura PaaS d'una IaaS i On Premise?

En poques paraules, la principal diferència entre els 3 tipus d'infraestructura (On Premise, IaaS i PaaS) és el grau de complexitat de la seva instal·lació, configuració i manteniment tècnic.  

 • On Premise: Infraestructura tradicional en la qual tots els elements de maquinari i programari són propis i s' han d'administrar. 
 • IaaS (Infrastructure As A Service): Les empreses contracten el maquinari i la seva configuració a un tercer, però s'assumeix la instal·lació i manteniment del programari. Entre els exemples més coneguts de serveis IaaS trobem Amazon Web Services i Microsoft Azure. 
 • PaaS (Platform As A Service): El proveïdor assumeix la totalitat del manteniment de maquinari i programari; i allibera l'equip de desenvolupament d'aquestes tasques per concentrar els seus esforços i recursos a desenvolupar el codi i la seva implementació. D'altra banda, també allibera el client de la sempre tediosa i costosa tasca de manteniment. 

Per què triar una solució PaaS com Platform?

Una plataforma cloud unificada com a Platform.sh, ajuda els equips a innovar més ràpid de 3 formes:  

 1. Un DevOps completament automatitzat elimina les tasques de desenvolupament repetitives i de baix valor  
 2. Una plataforma única, comuna i estandarditzada i eines integrades estalvien temps als desenvolupadors
 3. Un flux de treball unificat facilita la col·laboració entre els desenvolupadors i les parts interessades 

Tant des del punt de vista del desenvolupador, com del client, aquí hi ha alguns exemples d' eficiències obtingudes de Platform.sh:  

 • Els desenvolupadors experimenten un augment del 40 % en la productivitat. 
 • Els desenvolupadors sènior augmenten les implementacions en 20x. 
 • Els Project Manager augmenten 15x la velocitat de validació de les proves. 
 • Els Project Manager redueixen DevOps en un 90 %. 

La seguretat de Platform.sh (que inclou el compliment dels certificats internacionals ISO-27001, DOC 2 Tipus 2, EU GDPR i PCI-DSS), l'estabilitat i la fiabilitat els permet ser l'opció preferida per a projectes governamentals en països com França i el Regne Unit.

L'observabilitat en Platform.sh 

Una de les grans millores recents s'ha produït amb l'adquisició i integració de Blackfire. Observability Suite permet als clients recopilar informació processable per millorar el rendiment de l'aplicació, fins i tot en les etapes de preproducció, cosa que garanteix un rendiment i una experiència d'usuari òptims. 

Cap a un allotjament sostenible 

El sector de les TIC genera actualment el 4 % de les emissions mundials de diòxid de carboni i es preveu que assoleixi el 15 % per al 2040. Platform.sh s'ha pres molt en serio els desafiaments de la sostenibilitat. La seva estratègia MODE té com a objectiu minimitzar encara més l' impacte en el medi ambient, amb 4 components clau: 

 1. Mesurar la petjada de carboni a través d' auditories de tercers certificades. 
 2. Optimitzar el producte amb nivells superiors de densitat de servidor i incentivar els clients a monitoritzar i optimitzar les seves aplicacions. 
 3. Implementar en centres de dades més ecològiques, ubicats en una xarxa elèctrica baixa en carboni.  
 4. Educar la comunitat en general a través de la investigació.  

Per què fer-ho amb Infinitum Digital?

Comptem amb més de 20 anys d'experiència en el desenvolupament i deployment de solucions digitals avançades. Hem estat pioners de la solució PaaS de Platform.sh a Espanya i comptem amb més de 6 anys d'experiència amb clients corporatius amb resultats reconeguts, Som agència certificada per Platform SH, agència certificada per SensioLabs per al desenvolupament de solucions Symfony i el primer partner Certificat d'Ibexa a Espanya. 

La confiança de clients com UAX, UNIR o VisitAndorra ens avalen com a experts i ens capacita per fer realitat qualsevol tipus de projecte que la teva empresa necessita. 

Contacta'ns i explica’ns el teu repte digital, ens encanta la co-disrupció.